5 scheme cromatice folosind culorile verii

În Idei amenajare baie, Idei amenajare dormitor, Idei amenajare living, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

Dacă perioada concediilor e în plină desfășurare, atunci noi vă pregătim câteva sugestii care să vă inspire la întoarcere. Culorile fac parte din paleta cromatică a anului 2017 propusă de Benjamin Moore și credeți-ne pe cuvânt, încăperile chiar vor avea personalitate.

După cum v-am obișnuit, le detaliem pe fiecare în parte. Noi am așteptat ceva timp acest moment în care să vă întrebăm „Ce culoare are vacanța din camera voastră?”. Vă invităm la o sursă de inspirație.

 

Etruscan

Un subton galben dă acestui portocaliu profund o eleganță de multe ori subestimată. Tonuri de zahăr ars, caramel și batoane de scorțișoară se dezvăluie în această nuanță. Câteodată, un pic de auriu apare subtil în funcție de lumina naturală. Etruscan AF 355 face casă bună alături de Englewood Cliffs 1607, cu gri-bleu prăfuit, și alături de Yellow Freeze 2020-70. Noi credem că specialiștii s-au inspirat din apusul soarelui.

 

Guacamole

O culoare îndrăzneață și saturată, care aduce viață spațiului în care e utilizată. Doar poartă numele unui aperitiv mexican. : ) Cât despre combinațiile de culori, vă puteți inspira din buchete de flori. Natura este cea mai bună sursă. Guacamole 2144-10 e temperat de Desert Twilight 2137-40 și Winter Solstice 1605. Dar se poate afirma că nuanța nu deranjează, chiar dacă e utilizată în cantități mari, ca în prima referință. Vă recomandăm să o folosiți pentru bucătărie sau dining.

 

Iceberg

O fotografie cu un iceberg pentru a elabora schema cromatică e numai bună pentru a vă induce sentiment de răcoare. În plină vară, ne tot gândim ca ea drept confort termic, de ce nu am face ceva pentru a aduce răcoarea și la nivel de confort psihologic? Acest bleu foarte deschis e o culoare numai bună pentru un dormitor sau un living ce primește lumina soarelui de apus. Specialiștii spun că Iceberg 2122-50 alături de Deep Creek 1477 și Weeling Neutral HC-92.

 

Salamander

Un verde cu nuanță de negru este elegant, indiferent de contextul în care e pus. Am mai scris noi anterior un articol în care explicam teatralitatea verdelui închis, pe care îl puteți găsi aici. Pentru vară, vă puteți inspira din opalul de apă, ce prezintă un joc de culori a luminii asemănătoare apei. Lângă verde, adăugați bleu marin și ocru sau grena drept accente. Alb sau crem pot fi culori care îl temperează. Din recomandările celor ce studiază trendurile de culori, putem enumera două variante de asortare: Salamander 2050-10 cu Squirrel Tail 1476 și Titanium 2141-60 sau Salamander 2050-10 cu Winter Lake 2129-50 și Titanium 2141-60.

 

Sea Star

Doar este vremea plimbărilor pe malul mării. Sea Star este un turqoise prăfuit, desaturat, numai bun de asortat cu nuanțe de crem, verde deschis sau maro. Preferabil de utilizat în băi, pe pereți sau pe fronturile mobilierului, culoarea dă un start fresh mai ales dimineților. Vă puteți inspira dintr-o croazieră sau vă trimitem direct tips-urile: Sea Star 2123-30 cu Landscape 430 și Vanilla Ice Cream 2154-70 sau Sea Star 2123-30 cu Night Shade 2116-10 și November Rain 2142-60.

Acum, ce mai trebuie să faceți este să știți cum să adaptați aceste culori astfel încât să vă facă plăcere a le vedea și în alte anotimpuri, nu doar vara. Ține de propriile voastre aprecieri subiective contextul în care le aduceți. Sperăm să vă fi inspirat!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post