Biblioteci inteligente. Solutii actuale

În Idei amenajare hol, Idei amenajare living, Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Bibliotecile nu au ieșit din uz, chiar dacă trăim în secolul tehnologiei. Ele sunt în permanentă reconfigurare astfel încât să răspundă necesităților noastre: încorporează audio-video, au sisteme inteligente pentru a ascunde la nevoie obiectele aflate în interiorul lor sau devin piese de mobilier ce compartimentează spațiul. Am putea spune că acest tip de biblioteci fac parte din mobilierul hibrid sau multifuncțional. De obicei, se desfășoară din pardoseală până în tavan și pe o lungime cât mai mare a peretelui, dacă nu pe toată lungimea acestuia. Nu abordăm subiectul bibliotecilor ce încorporează locuri de ședere, bucătării sau chiar băi. Păstrăm de această dată o funcțiune exactă, acea a depozitărilor de cărți, obiecte decorative și sisteme audio-video. Haideți să vă arătam câteva idei faine!

Birou încorporat

amenajare living_alb_birou biblioteca

Biblioteca de mai sus este ideală pentru un living cu suprafață mică sau pentru un hol mai generos de trecere, căruia doriți să-i dați o utilitate, înclinând spre zona de studiu sau relaxare. Soluția pentru birou în acest caz este un front, o ușă, cu limitator pe sistem foarfecă (în loc de balamale), ce devine blat de lucru. O idee inteligentă este adâncimea mai mare a părții inferioare a bibliotecii decât cea a părții superioare, fapt ce ajută sistemele de acest tip să fie mai trainice.

TV ascuns sau expus discret

amenajare living_alb_TV biblioteca

Pentru a avea o imagine cu acuratețe, TV-ul este ascuns după un front glisant. Putem să vă arătăm mai multe variante, care pot fi utilizate în funcție de stilul amenajare interioară pe care l-ați ales.

Frontul simplu glisant se întâlnește des pentru stilul modern și este printre cele mai accesibile. Câteva variante de la fronturi mici la fronturi mari, de la front din lamele lipite, simplu mat, simplu laccato la riflat. Varianta producătorilor nemți NOW! By Hulsta oferă mai multe posibilități de joc al fronturilor în funcție de necesitățile tale ce apar de-a lungul timpului.

amenajare living_alb lemn_TV ascuns

O idee bună o dau cei de la Grange, pe care îi găsiți și în România: fronturi glisante pe care sunt montate rafturi! Gamele lor se încadrează în stilurile clasice, chiar și Toscan, Provencale, vintage sau rustic.

amenajare living_alb lemn_TV si comoda

Cea mai faină soluție mi s-a părut ascunderea televizorului în spatele unei oglinzi. Imaginați-vă că în bibliotecă aveți încorporată o oglindă, care apoi devine televizor. Secretul îl dețin în special producătorii de mobilier, cum sunt cei de la OvoDesign. Soluția poate fi adoptată de minune și alături de un șemineu.

amenajare living_alb maro_TV ascuns oglinda

Biblioteci între două camere

Vă amintiți de ușile secrete din camerele cu biblioteci din castele sau case boierești? Ei bine, sunt încă de actualitate! Pe pivot, balamale sau glisante, ele ne îndeamnă mereu să fim curioși pentru a descoperi vreun mister.

amenajare_negru crem_usi biblioteca

Bibliotecile cu rol de separare a două camere (sau pe post de perete despărțitor) pot fi accesate din ambele spații. Așadar, dacă ușă secretă nu se poate, sunt fericită cu rafturi cu ax de rotație sau pivot (designer David Waterworth).

amenajare biblioteca_crem lemn_perete despartitor

Despre sistemele de accesare a spațiilor de la înălțimea de 2.2m și mai sus vom povesti cu altă ocazie. Sperăm că v-am inspirat și v-am convins cât de faină poate fi biblioteca hibrid din casa voastră!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post