3 idei colorate pentru camera copilului

În Idei de amenajare camere de tineret, Pentru acasă de Lucia LecaLasă un comentariu

Camerele de copii reprezintă de obicei tema ideală pentru designeri, atât prin prisma faptului că oferă libertate mare de creație, cât și prin provocări ale utilizării spațiului. O singură încăpere trebuie să cuprindă mai multe zone funcționale ca spațiul pentru studiu, pentru joacă, pentru odihnă și mai ales spațiul pentru depozitare. Spre deosebire de spațiul dedicat copiilor, adulții încearcă, în spațiile pe care le utilizează, să aloce suprafețe mai mari pentru fiecare dintre zonele menționate.  Adunarea acestor funcțiuni este abordată prin culori faine și combinații îndrăznețe. Pe site-uri dedicate vedem o grămadă de idei. E important însă ce pot realiza meșterii din țara noastră, tehnologiile cu care fabricile își doresc să țină pasul și bugetul disponibil, astfel încât ideile să ajungă în locuințele noastre. Haideți să vedeți ce am găsit!

Multitudine cromatică cu fronturi

Vârsta de 5 ani este aproximativ cea la care necesitățile copiilor în materie de mobilier se schimbă. Depozitarea trebuie să devină mai generoasă, biroul oferă un spațiu mai mare de lucru pentru următorii 10 ani și patul este adaptat creșterii rapide a copilului.

Ce ne-a plăcut în această cameră pe care au realizat-o designerii de la Unican sunt ușile mobilierului cu albastru și portocaliu, care dau tonul întregii amenajări. Oferă suficientă culoare, chiar dacă „cutiile” sunt albe. Un truc pe care l-au utilizat designerii este efectul obținut pentru mărirea camerei cu ajutorul oglinzilor. Două corpuri de mobilier perpendiculare, cu fronturi oglindă au efectul de a „sparge” colțul camerei, făcând în așa fel încât lungimea laturilor să pară mai mare. Plus de aceasta, zig-zag-ul multicolor folosit ca tăblia patului și ușile din lamele colorate aduc acel „altceva” camerei.camera copil_albastru portocaliu_mobilier

Volume colorate inserate

Iată o soluție bună pentru tratarea peretelui lângă care e așezat patul de mijloc, pretabilă atât pentru camera adolescenților, cât și pentru dormitorul cuplurilor tinere. Depozitarea, două corpuri simetrice înalte, împărțite în trei pe verticală, încadrează tăblia patului. Ideea faină este inserarea noptierei în cadrul acestor corpuri prin tratarea diferită a părții de la mijloc – un volum albastru retras, care conferă posibilitatea utilizării corpului inferior și ca blat de noptieră. Pentru a crea un ansamblu coerent, cele două corpuri sunt unite prin rafturi superioare în aceeași culoare.

camera copil_albastru alb_mobilier

Birouri ce integrează spații pentru relaxare

În multe din amenajările interioare pentru camere de copii este adoptată această soluție pentru că spațiul avut la dispoziție dictează oarecum organizarea lui. Suntem apropare siguri că cerințele beneficiarului au fost destul de specifice și că designerul și-a pus amprenta asupra proporțiilor ansamblului compozițional. Iată deci un exemplu pozitiv! Combinația cromatică de crem și maro și accente verde deschis pal este liniștitoare. Ideea de remarcat din acest ansamblu este continuitatea corpului de bază sub birou.

camera copil_maro verde_mobilier

Până una alta, puteți găsi idei de mobilier la comandă pe site-ul Unican sau în showroom-urile lor, pe Șos. Virtuții nr. 148-149 sau pe Șos. Chitilei nr. 52. Aici găsiți diferite ansambluri, cu tot felul de soluții, care mai de care gata să se adapteze cerințelor voastre. Cât despre culori, designerii abia vă așteaptă să vă propună combinații curajoase, numai bune pentru camerele copiilor, indiferent de vârsta lor!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post