Oamenii au fost atrași în permanență de marile personalități, persoane care în ciuda tuturor obstacolelor vremii au rămas neclintite, reușind să schimbe lumea.
Fie că vorbim de oameni simpli care au rămas în istorie pentru actele lor umanitare sau fie că vorbim de oameni ce s-au născut în familii faimoase și care au reușit să lase o amprentă importantă asupra epocii în care au trăit sau trăiesc, ei sunt oamenii care au îndrăznit.
Îi admirăm, le citim biografiile sau încercăm să punem în aplicare sfaturile lor și toate acestea pentru că ei ne inspiră curaj, forță și unicitate. Fiecare dintre noi are capacitatea de a fi extraordinar, iar unul din pași este de a ne găsi un model demn de urmat și nu în ultimul rând să avem capacitatea de a ieși din zona de confort.
Un astfel de personaj a fost și Diana Vreeland. Pentru cea mai mare parte a secolului XX, a fost una dintre cele mai importante personalități atât din America cât și de peste hotare. De la bijuteriile statement și al său păr lăcuit, la faimoasa ei solicitare ca propriul livingul să arate „ca o grădină, dar o grădină a iadului”, ea a fost un exemplu de originalitate și forță a cărei prezență încă se mai simte și astăzi în lumea modei.
A afirmat nu doar odată că „trebuie să ai stil, te ajută să te ridici dimineața din pat și este un mod de viață … Și nu vorbesc despre multe haine”. Și într-adevăr, viața ei a fost plină de stil.
Născută în Paris și având eleganța în sânge, aceasta a ajuns cel mai important style icon al vremurilor, cu o experiență de peste 25 de ani în lumea modei. Un astfel de spirit extravagant evident că nu putea locui într-un spațiu monoton și de aceea apartamentul ei din Park Avenue a devenit un simbol de referință în rândul decoratorilor de interioare. Livingul roșu a fost opera designerului american Billy Baldwin și nu a existat nicio urmă de minimalism sau subtilitate. Desigur „grădina iadului” se dovedește a nu fi nici pe departe una malefică, ci plină de flori, draperii masive și fără îndoială o abundență de roșu: covoare roșii, uși lăcuite în roșu, garnituri pentru dulapuri și rame de tablouri roșii.
De multe ori, atunci când era întrebată despre livingul ei extravagant, aceasta spunea: „Oricine va fotografia acest loc va găsi Capela Sixtină un kitsch”, o remarcă extrem de îndrăzneață, dar altminteri tipică ei. Dormitorul era precum o grădină engleză, cu un albastru superb ce îmbrăca pereții și care punea în evidență patul proiectat de designerul britanic Syrie Maugham.
Ca mai toate apartamentele din New York și acesta era destul de modest din punct de vedere al generozității spațiului, însă punctul de atracție l-a reprezentat canapeaua imensă care putea găzdui destui oameni. Efectul s-a vrut a fi unul spectaculos, în special camera de zi roșie care la ceas de seară trebuia să devină întruchiparea luxului și a voluptății. De-a lungul anilor aceasta a oferit multe interviuri în celebrul său living și turul apartamentului devenea o experiență de neuitat.
Ne putem inspira oricând din stilul acestei personalități și putem alege să ne decorăm casa cu mici accente extravagante, fără a ne fi teamă că ar putea fi prea mult.
La acest capitol, Novacolor se distinge prin texturile sale spectaculoase, capabile să scoată în evidență chiar și cele mai mici spații, transformându-le în veritabile puncte de atracție. Texturile cu efecte speciale și materialele inovatoare de înaltă performanță, plus respectul pentru mediu, ne oferă soluții eficiente și adaptate economic, pentru ca acasă să nu fie doar un cuvânt oarecare din vocabular, ci să fie sinonim cu spațiul în care toată expresia sinelui nostru și-a găsit în sfârșit locul.
- Îndrăznește cu Novacolor - iulie 25, 2018
- Anunt Benjamin Moore - iulie 25, 2018
- Vacanță arhitecturală în Barcelona - iulie 25, 2018
Distribuie acest post