7 sisteme de ridicare pentru blaturile meselor de cafea

În Idei amenajare living, Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Spațiile de zi cu dimensiuni mici reprezintă uneori sacrificarea unor funcțiuni din casă, spre exemplu locul de luat masa. Oamenii, inventatori de fel, au găsit soluții la această problemă. Pistoane, manete, tije filetate, sistem foarfecă sau pantograf, toate pot fi variante folosite pentru un blat de masă pentru cafea. Unele se ridică, altele se extind, doar-doar să răspundă cât mai bine nevoilor ergonomice și funcționale. Așa cum am promis acum câteva zile, vă arătăm câteva exemple pentru mesele cu înălțime reglabilă. Haideți să le luăm pe rând!

Cu șurub (și manetă)

Sistemul se referă la tija filetată cu diametru considerabil prinsă de blat, care, prin rotirea lui, poate fi coborât sau ridicat. Ultimul exemplu din articolul anterior despre mese de cafea se încadrează la această categorie. Ne plac cele trei picioare care conferă stabilitate mare. Am găsit și o variantă unde maneta ce învârte o roată dințată face tija să ridice sau să coboare blatul. Doar blatul din lemn natur și culoarea neagră a picioarelor din fontă pot face această masă atât de sinceră într-o amenajare vintage! Simplu, mecanic, nu se strică prea repede!

masa cafea reglabila_fonta lemn masiv

Cu sistem foarfecă

Este un sistem pe cât de simplu, pe atât de utilizat. Masa Passo poate face parte dintr-o amenajare modernă. Blatul poate lua orice culoare, de la diferitele nuanțe ale lemnului masiv până la culori vii lucioase. Picioarele cromate o încadrează și la categoria mobilier minimalist. Pentru că se poate extinde, este masa de cafea ideală pentru un living ce se transformă la nevoie în dining.

masa cafea reglabila extensibila_crom maro

Cu sistem pantograf

Ca să fac o analogie simplă, îl asemăn cu un cric. Este sistemul foarfecă repetat în același ansamblu. Mesele de acest tip pot fi acționate din manete sau din opritoare, unele din ele chiar și ascunse. Acest tip de sistem poate fi dispus pe verticală sau pe orizontală. E mai simpatic primul.

masa cafea reglabila_negru maro

Cu feronerie ca sistem de rabatere

În general, rabaterea se face în plan vertical. În acest sens, producătorii au ajuns a oferi o varietate mare de feronerie. La noi în țară sunt cunoscute 2 tipuri de variante. Prima este a mesei de cafea ce se transformă în masă de dining pentru 6 persoane. Cea de-a doua are o parte din blat ajustabilă aproape de înălțimea unui birou, astfel încât să poți lucra la laptop de pe canapea.

masa cafea dining_negru maro alb

Am descoperit și alte variante de rabatere, e adevărat că nu par atât de utilă ca primele două. Sunt interesante și cu siguranță au un cost mai scăzut.

masa cafea reglabila_crom sticla

Cu piston

Scaunele ergonomice folosesc același principiu, cel al pistoanelor cu aer comprimat, calibrate bineînțeles pentru o altă greutate. O masă de cafea ce ascunde o frapieră și un blat montat pe un astfel de piston o pot transforma într-un mic bar ideal pentru o zi de vară. Tot pe același sistem s-a dezvoltat și masa de cafea cu scaune ascunse.

masa cafea reglabila_crom piele ratan

Cu opritor tip șurub

Soluțiile simple sunt de obicei și cele mai rezistente. Această variantă este alternativa pistonului cu aer comprimat. Bucățile piciorului glisează între ele și se opresc cu ajutorul unei tije metalice ce se introduce în găurile egal distanțate. Vă aduceți aminte de umbrele de plajă? Este aproximativ același principiu.

masa cafea reglabila_alb crom galben

Cu balamale

Duffy London a avut o idee bună pentru integrarea balamalelor ce ajută la rabaterea părților laterale, compuse din aproximativ un sfert de blat și picioare. Soluția este relativ nouă pentru capitolul de mobilier reconfigurabil.

masa cafea reglabila_maro

duffylondon.com 2

Mesele de cafea cu blat de înălțime reglabilă aproape că reprezintă triumful funcționalității între piesele fixe și cele mobile. Sperăm că v-au plăcut!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post