5 scheme cromatice de primăvară cu olive pentru dormitor

În Idei amenajare dormitor, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

Dacă Pantone tot a declarat culoarea anului 2017 un verde răcoritor și revitalizant, atunci și noi le urmăm demersul de a susține printr-o formă de manifestare vizuală noile începuturi. Și cum se poate manifesta Greenery, acest verde-gălbui, mai bine ca în timpul primăverii!? Noi am așteptat încă de la începutul anului să scriem despre el, astfel încât să îți putem expune cât mai veridic potențialul cromatic pe care îl are, iar tu să poți simți că ești înconjurat de el în natură. Sigur te va inspira! Mai jos găsești 5 scheme cromatice de primăvară prelucrate de artiști.

Dar oare pentru care cameră din casa ta l-ai putea alege? Proaspăt e cuvântul care-l definește, sau, de ce nu, definește dimineața ta! Și cum altfel te-ai bucura de ea dacă n-ai aduce natura în casa ta?! Mai exact, cum ai putea avea o dimineață fresh fără să te trezească razele solare și fără verde alături de nuanțele cerului senin sau ale florilor pline de parfum? Vorbim despre dormitor. Hai să vedem!

Olive și albastru

olive_dormitor_bleo albastru

De ce? Pentru că abia au trecut norii de pe cer sau abia au răsărit zambilele! Dacă dorești ca dormitorul tău să aibă un „touch” masculin,  să inspire seninătate și relaxare, alege nuanța Spring Meadow Green 2031-40 de la Benjamin Moore, și alătură nuanța de mov pal Nickel și gri Ice Mist.

Olive și corai

olive_dormitor_corai

Și acum trecem la schemele cromatice pline de feminitate! De ce? Pentru omagiul adus florilor de primăvară! Freziile ne bucură cu diferite nuanțe, printre care portocaliu, ciclam, roz. Tapet olive deschis, alături de fotoliu și perne cu tapiserie corai, nacarat sau roz ceai se amestecă într-un mix proaspăt.

Olive și lila

olive_dormitor_lila roz

Olive e binevenit și pe tavan! Textile sau mobilier în nuanțe purpurii heraldice și rozuri pale completează fondul pardoselii în marouri pământii. Sau, pentru a fi un pic extravagant, alege un tapet înflorat, eventual cu motive ale magnoliilor, care amintește nostalgic de Franța anilor ”20.

Olive și portocaliu

olive_dormitor_portocaliu

Am ajuns și la nunațe de portocaliu, drept omagiu exploziei florale. Alege verdele Split Pea de la Benjamin Moore și adaugă draperii în nuanțele crăițelor sau primuleleor. Poți alătura mobilier din lemn masiv, lămpi cu picior colorat și de ce nu, tablouri cu ilustrații botanice.

Olive, negru și alb

olive_dormitor_alb negru

Și dacă vrei să păstrezi baza cromatică a camerei versatilă, în funcție de anotimp, atunci apelează cu succes la non-culori, olive și griuri și cremuri pământii. Oricând poți deschide cu succes ferestrele pe al cărui parapet regăsești mini-grădina ta de flori.

Până la următorul articol despre combinații cromatice, vă doresc o primăvară plină de olive, verde proaspăt și mult soare!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post