5 mese de cafea cu blaturi din sticlă

În Idei amenajare living, Pentru acasă de Lucia LecaLasă un comentariu

Mese de cafea, mese de capăt, mese de cocktail – fiecare din ele devin în amenajarea unui living o piesă de mobilier importantă. De obicei, ne gândim la canapea și fotolii când dorim să mobilăm acest spațiu, însă fără o masă de mică înălțime în imediata apropiere, imaginea devine incompletă. Putem să începem cu masa de cafea pentru a schimba imaginea livingului, care apoi va da tonul întregii amenajări. Spre exemplu, putem să aducem stilul minimalist în spațiile de zi prin materiale ca sticla, cromul sau suprafețe lucioase ale prefabricatelor din lemn sau mate ale materialelor compozite, de obicei albe sau în tonuri de gri sau crem. Haideți să vedem cinci idei pentru mese de cafea pe care le încadrăm în stilul minimalist!

amenajare living_gri_masa cafea sticla crom

Dacă masa de cafea e plină cu reviste și cărți, utilitatea ei devine nulă. Motivul pentru care mesele cu spațiu de depozitare special gândit pentru acestea a fost sporirea funcționalității și ușurința de a le integra. Pe lângă cele ce au o poliță (sau mai multe) sub blatul superior, le putem alătura pe cele cu spațiu pentru reviste depozitate pe verticală. Cele mai utile sunt cele pentru capătul canapelei.

amenajare living_alb_masa cafea sticla

Pentru că albul aparține și stilului minimalist, o masă în această culoare cu o poliță din sticlă păstrează imaginea de acuratețe în linia mobilierului. Cantul de sticlă ce taie picioarele laterale pline face parte din principiul „detaliile fac diferența”. Alăturați-o lângă un șezlong și devine spațiul ideal de relaxare din livingul vostru sau lângă fotolii tip „tulip” și devine contextul pentru spațiul de așteptare sau discuții din biroul vostru.

amenajare living_alb_masa cafea blaturi sticla

Combinând simplitatea formelor cu rezistența materialelor, designerii au creat o masă cu design pur minimalist. Pentru livinguri ce păstrează imaginea transparenței, masa cu blaturi din sticlă și picior median de susținere aduce plus valoare. În combinație cu fotolii și canapele gri deschis sau închis definiți forme pure ușor de întreținut.

amenajare living_alb_masa cafea extensibila

Mesele din cafea pot avea multe sisteme de feronerie ce oferă posibilitatea configurării în funcție de necesități. La articolul pe care l-am scris anterior pe acest subiect „7 SISTEME DE RIDICARE PENTRU BLATURILE MESELOR DE CAFEA”, vrem să adăugăm o masă cu blaturi extensibile, însă nu pe sistem clasic. Picioarele cromate înclinate ce învârt blaturile din sticlă permit mărirea suprafeței la nevoie, chiar dacă ele sunt inițial parte din contextul unui spațiu restrâns.

amenajare living_antracit_masa cafea capat

Mesele de capăt pentru canapea sunt ideale pentru a o încadra. Ce părere aveți despre cele cu accente din crom și suport minimal pentru reviste? Pentru a încălzi atmosfera încăperii, vă recomandăm să alăturați covoare cu fire lungi. Pentru a obține un cadru potrivit pentru o poză de revistă, adăugați veioze suspendate sau montate pe perete, cu abajururi din textil.

O casă amenajată în stil minimalist nu coincide neapărat cu o atmosferă rece. Cremuri și grejuri pot încălzi atmosfera, mai ales că puteți aduce accente de culoare prin textile. Totuși, liniile clare ale mobilierului și suprafețelor construite sunt un must-have. Sperăm că v-am dat câteva idei pentru mese de cafea potrivite de integrat în acest context, ce au caracteristicile stilistice ale minimalismului.

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post