Casa ta în culorile verii

În Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Mirela CristeaLasă un comentariu

Este vară, anotimpul zilelor lungi, pline de soare şi culoare. Când ne gândim la vara, ne gândim la albastrul cerului senin, la valurile mării, la auriul nisipului, la miez de pepene roşu şi îngheţată aromată. Putem crea o atmosferă de vară în casele noastre, prin introducerea de culori şi pattern-uri care să ne amintească de toate elementele ce definesc vara.

Culorile înghețatei

Ne putem inspira din culorile fructate şi pastelate ale cupelor de ingheţată multi-aromată. Verdele îngheţatei de fistic se potriveşte de minune pentru amenajarea locului de luat masa şi se îmbină frumos cu galben, alb şi lemn de stejar. Pentru dormitor putem vopsi pereţii în nuanţa pastelată a cremei de fructe de pădure, un lila ce în ansamblul amenajării iese în lumină datorită draperiilor albe şi tavanului alb imaculat. Un alt mod de a aduce atmosfera exotică de vară în casa voastră este transformarea unui banal perete alb într-un perete „vedeta” prin adăugarea unui stencil sau sticker în formă de palmier turcoaz, ce ne duce cu gândul la culoarea îngheţatei de curaςao.casa-culori-vara-inghetata-1607x486

Galben de la soare

O culoare văratică este galbenul lemon, pe care îl putem folosi mai ales în amenajarea livingului şi a bucătăriei. O canapea cu o intensitate cromatică puternică va fi punctul de interes al livingului şi va binedispune pe cei ce se vor relaxa pe ea. De ponderat e ușor: adaugați griuri, cremuri, lemn de culori închise și, de ce nu, accente ciclam sau portocaliu.

casa-culori-vara-lemon-1607x486

Roșu pepene

Cui nu-i place pepenele roşu, acest fruct răcoritor, simbol al zilelor toride de vară? Un interior amenajat cu accente de roşu corai nu va fi niciodată banal sau plictisitor, însă trebuie ţinut cont de anumite detalii când combinăm acest roşu cu alte culori. Cel mai bine stă pe un fundal ivoriu sau bej şi se îmbină frumos cu verde şi bleu. Folosiţi cu încredere şi accentele metalice, ce sunt în mare vogă acum!

casa-culori-vara-pepene rosu-verde-albastru-2006x486

Frunze tropicale

Un alt trend al acestei veri sunt imprimeurile cu motive tropicale, ce ne duc cu gândul la vacanţe exotice. Tapetul cu frunze de palmier se potriveşte de minune pentru un spaţiu de relaxare, unde puteţi avea şi perne al căror textil prezintă acelaşi tip de imprimeu. Degradeul natural al nuanțelor de verde pot face în amenajarea unei băi de serviciu un spațiu relaxant și extrem de cochet, mai ales dacă e în combinație cu mobilier de nuc sau cireş.

casa-culori-vara-tropical-1462x486

În România, am căutat să văd unde se pot găsi tapete de genul acesta, şi am găsit xtdeco.ro, cu modele interesante de tapet cu care vă puteţi decora pereţii şi vă puteţi bucura de o atmosferă „jungle”.

casa-culori-vara-tropical-tapet ro-1402x486

Am dat şi de un site, polyvore.com, unde există o colecţie impresionantă de articole pentru casă, printre care aceste căni, ce merg de minune cu tapetul tropical. 🙂

casa-culori-vara-tropical-cani-1087x486

Să ne bucurăm, aşadar, în continuare, de zilele de vară, şi să ţinem cont de ideile de mai sus, dacă ne dorim o casă unde să „păstrăm” vara cât mai mult timp!

 

Mirela Cristea

Distribuie acest post