8 culori ale primăverii 2016 valabile pentru tot anul

În Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Dacă am vorbit anterior despre culorile acestui an, adică alb, roz și bleu, am spus că trebuie să vă spunem câte ceva și despre culorile primăverii 2016. Am robotit un pic pe internet și am dat din nou peste Pantone. Au o paletă îndrăzneață de culori:

pantone

Cu aceste nuanțe, ei dau direcția în special pentru textile. Haideți să vedem cum le putem aduce și în locuințele noastre. Îi vom cita pe specialiștii Pantone pentru fiecare dintre ele.

Peach Echo, sau echivalentul românescului piersiciu, „emană calități prietenoase, care evocă căldură și accesibilitate”. Fundalul are posibilitatea de a rămâne fidel nuanțelor pale derivate din alb. În acest caz, obiecte mai mari sau mai mici, devin vedetele acestui sezon. În schimb, amenajările în culoarea piersicii trimit către un stil scandinav mai vesel. Culoarea este temperată de griuri cu succes, astfel încât ochii să se poată odihni. Este o culoare pe care o recomand a fi utilizată într-o cameră inundată de lumină. Astfel, va deveni mai deschisă și vă va transmite energie!

amenajare living dining_piersica_combinatii culori

Buttercup este culoarea ce „se individualizează într-o paletă de primăvară, ce tinde spre culori pale”. Aș putea spune că trebuie folosit, dacă țineți cu tot dinadinsul, doar pe un perete „vedetă”. Vă recomandăm să o folosiți doar ca accente! Acest galben pentru amenajarea unei întregi încăperi e o culoare prea saturată.

amenajare hol dining_galben_combinatii culori

Limpet Shell este un turqouise deschis, ce „sugerează claritate, prospețime și liniște”. Fundalul turquoise deschis în amenajări permite alăturarea mai multor culori. Îi stă bine alături de crem, bej, griuri și marouri închise. Poate fi abordat cu succes în diverse stiluri, de la cele clasice-contemporane la reinterpretări nordice.

amenajare living_turquoise_combinatii culori

Fiesta este aproape corai, acel roșu-portocaliu cu sub-nuanță preponderent de roșu. Culoarea „încurajează spiritul liber spre explorare și oferă un contrast puternic cu paleta de culori din acest sezon”. Situația este asemănătoare cu cea a buttercup: finisați doar pereți „vedetă”. În amenajările cu roșu corai alăturați mult alb, crem sau gri și adăugați accente metalice.

amenajare living dining_corai_combinatii culori

Iced Coffee este o altă culoare neutră a acestui sezon. Acest tip de maro „asigură amenajării interioare o bază stabilă pentru combinații cu celelalte culori ale paletei”. Eiseman spune că predispoziția culorii este de a fi combinată cu orice altă culoare. Noi spunem că o puteți folosi pentru holuri și dormitoare, foarte bună ca fundal pentru mobilier clasic sau minimalist. Dacă doriți o atmosferă mai elegantă, aduceți accente de grena, verde sau albastru închis.

amenajare living hol_maro deschis_combinatii culori

Green Flash invită la explorare și radiază datorită strălucirii sale. „Popularitatea acestei nuanțe provenite din natură persistă în mediile urbane, fiind o continuă sursă de inspirație pentru designeri”. Și pentru această nuanță, regula culorilor cu strălucire mare rămâne valabilă: se aplică doar pe suprafețe restrânse. Exemplul de mai jos din stânga nu este unul pozitiv, pe când pe cel din dreapta vi-l recomandăm! Utilizați verde proaspăt pentru amenajări cu scheme cromatice pale.

amenajare zona zi noapte_verde proaspat_combinatii culori

Lilac Gray este un gri clasic, completarea perfectă a paletei cu o bază neutră. Poți face această culoare să graviteze în tot spațiul interior: pe plafon, pe pereți sau pe mobilier. Cremuri, marouri și griuri i se pot alătura pentru a crea o bază mai diversificată pentru accente. Acest gri funcționează de minune pentru amenajarea spațiilor de studiu.

amenajare living dining_mov deschis_combinatii culori

Snorkel Blue este un tip de„ bleumarin mai energic”, după cum afirmă cei de la Pantone. Potrivit pentru dormitoare, bucătării, livinguri, birouri … potrivit pentru dorințele voastre! Ca nuanță închisă, adaugă dramatism interiorului, mai ales dacă pe fundal sunt prezente muluri. Pe casa scării, plafonul pare că este mai jos, percepția asupra spațiul în acest caz fiind îmbunătățită. Amenajările cu bleumarin sunt astâmpărate cu ajutorul griurilor deschise, încălzite de textura lemnului cu fibră aparentă și puse în valoare prin accente de galben lămâie.

amenajare zona zi_albastru inchis_combinatii culori

Acum, eu v-aș îndruma în următoarea direcție în cazul în care doriți să decorați cu nuanțele din această paletă: alegeți două culori neutre și una tare pentru fundal (sau invers). Și țineți minte: alegeți din acestea ce vă avantajează, ce vă place și vă face să vă simțiți bine!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post