Mix & match! Idei de amenajari interioare.

În Idei amenajare living, Idei de amenajări interioare de Alexandra PetraruLasă un comentariu

Tu ai auzit de ”less is more?”, adică mai puțin este mai mult? Ei bine, arhitectul sau designer-ul tău de interior sigur știe despre ce vorbim: simplitate, linii ordonate, lipsă de ornamente încărcate. Adică un decor ”curat”, minimalist.

amenajare living_alb_accent maro verde rosu
Însă de când sunt pline magazinele de piese de mobilier care mai de care mai colorate, mai interesante și mai pline de personalitate, e tare greu să optezi pentru un singur stil de a-ți decora casa. Să alegi clasic sau vintage, industrial, modernism scandinav de tipul anilor ’50 sau ’60? Să-ți vindem un pont: până și arhitecților le este greu să ia o decizie.
Noroc că cineva deștept și cu simțul umorului a inventat expresia ”less is bore” și a salvat design-ul lumii contemporane. Mai puțin este mai plictisitor spunem și noi, în timp ce ne delectăm cu fotografiile de mai jos.

amenajare living_galben crem_accente fucsia verde
Ca să te mândrești cu un décor reușit, îți sugerăm să-ți aduci aminte de Alice în țara minunilor și de descrierile suprarealiste de la ceaiul cu Pălărierul nebun. Nu spunem să-ți transformi casa într-un tablou de Salvador Dali, însă puțin umor n-a stricat nimănui. Fii cu ochii după cel puțin o piesă care să surprindă, fie prin culoare, textură ori simbolism. Și nu renunța la decorațiunile tale preferate, chiar dacă-s vechi. Probabil că mixul eclectic este cel mai iscusit mod de a le pune în valoare.
Așadar, să nu-ți fie teamă să iei decizii îndrăznețe. Orice idee ai, mergi cu ea până la capăt și neapărat să te distrezi pe parcursul procesului. Iar dacă te împotmolești, sună cu încredere un arhitect!

amenajare living_alb_accente caramizii verde

Surse:

  1. www.houzz.com
  2. www.helloprettyhome.wordpress.com
  3. www.holzmaninteriors.com
  4. www.rilane.com
  5. www.www.apartmenttherapy.com
  6. www.trendir.com
  7. www.furnishburnish.com
Ultimele postari ale lui Alexandra Petraru (vezi toate)

Distribuie acest post